Dirk Oosterlinck aan boord bij Mensura als drijvende kracht voor innovatie en groei

Op 12 november startte Dirk Oosterlinck bij Mensura in de nieuwe functie van Group Director Business Development, Marketing & Innovation. Hij zal bij deze Belgische marktleider voor preventie en bescherming de verdere groei in goede banen leiden via innovatie en corporate venturing.

Dirk Oosterlinck (47) ondersteunt met zijn ervaring de lopende initiatieven om Mensura klaar te stomen voor de toekomst en zal daarnaast nieuwe (business)mogelijkheden verkennen op het vlak van data, digitalisering en corporate venturing. Hij rapporteert aan CEO Walter De Roey.

Slimme partnerships
Dirk Oosterlinck: “Mensura wil verder gaan dan het klassieke model van preventie en een antwoord bieden op de snelle veranderingen bij haar klanten. Die houden grote uitdagingen in voor het welzijn van de medewerkers, en dan denken we voornamelijk aan fysieke, mentale en sociale stress in alle mogelijke vormen. Via innovatie kunnen we de slagkracht van onze diensten op het vlak van gezondheid en veiligheid drastisch verbeteren en zelfs naar voorspellende modellen gaan. Mensura is die weg al ingeslagen en wil die ambitie verder kracht bijzetten. Een doelstelling waar ik graag mee mijn schouders onder zet.”

Technologie en innovatie zijn ook bij hr-diensten de drijvende krachten om sneller en beter in te spelen op die veranderende behoeften van onze klanten. Bij Mensura willen we de creativiteit van onze eigen medewerkers versterken via slimme partnerships met beloftevolle start-ups om zo nieuwe interessante pistes te openen. Dat wordt één van mijn grote uitdagingen.” 

Carrièrepad
Na passages bij onder meer McKinsey werd Dirk Oosterlinck in 2002 adjunct-kabinetschef van de minister voor Overheidsbedrijven. De tien volgende jaren bekleedde hij directeursfuncties bij bpost waar hij de drie laatste jaren een grote innovatie (combo.be) op de rails zette. 

De daaropvolgende jaren was hij medeoprichter en managing partner van Zembro, de start-up die de seniorenbracelet op de markt bracht, en daarna managing director van Easyfairs Events Belgium. 

Vandaag is hij nog actief in de raad van Women on Board Belgium en als adviseur en investeerder in verschillende startups. Met zijn vrouw Anneleen Keppens runt hij verder het bedrijfje Akedoo, dat handgemaakte sieraden en Murano-glaswerk aan de man brengt. 

Dirk Oosterlinck
Dirk Oosterlinck
Contacteer ons
Over Mensura

Mensura inspireert en helpt ondernemingen om samen medewerkers beter, langer en gezonder inzetbaar te houden. Als specialist op het vlak van preventie, veiligheid en gezondheid reikt Mensura advies, oplossingen en diensten aan op maat van bedrijven.

Mensura wil vermijdbaar verzuim tot een minimum herleiden en gaat daarbij verder dan het strikt wettelijke. Er worden specifieke en meetbare doelstellingen vastgelegd om in nauwe samenwerking met werkgevers én werknemers naar toe te werken.

Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk telt meer dan 50.000 klanten, van kmo’s tot grote organisaties. Als grootste EDPB in België zet Mensura in op nabijheid. Met 102 vaste onderzoekscentra en 27 mobiele centra verzekert ze een regionale aanwezigheid in het hele land.